Érdekesség

Interjú Abby Larsonnal a Style Me Pretty tulajdonosával

Egy modern kori esküvő tervezésének pikantériája a menyasszonyok számára biztosított eszközök végtelen számában rejlik, hiszen mindig ott vannak a feleleveníthető tanácsok a barátoktól, magazinokból, ám a legnagyobb hatása kétség kívül az internetnek van. A frissen eljegyzett pároknak szóló weblapok és blogok száma végtelennek tűnik.

TheEverygirl_StyleMePretty_13.jpg

A Long Island Newsday összegyűjtött néhány izgalmas kérdést a témában, amikre egy profi szakembertől meg is kapták a választ. Abby Larsonnal készült az alábbi interjú, aki a híres, és az egyik legsikeresebb külföldi esküvői website, a Style Me Pretty tulajdonosa. A Newsday interjúját az aktuális trendekről, valamint Abby saját esküvőjéről az alábbiakban olvashatjátok.

K. Annyi esküvői forrás és ötlet van az interneten, miért gondolod azt, hogy a tiéd más, mint a többi?

„A mi oldalunk több szempontból próbálja a legjobbat nyújtani. Képesek vagyunk elérni a tömegeket, és olyan összetartozás-érzést biztosítunk az olvasóknak, amit más esetben csak egy blognál érezhet az olvasó. A mi szerkesztőink szinte a komment-szekcióban élnek, csevegnek a menyasszonyokkal, válaszolnak a kérdéseikre, tanácsokkal látják el őket, és beszélgetést kezdeményeznek. A szolgáltatók, akikkel dolgozunk, mindig az innovatív megoldások felé hajlanak, és feszegetik a különböző stílusok határait. A kellékek, amiket biztosítunk, mindig a csodásak, és emellett a legegyediebbek, amiket csak fel tudunk kutatni. Összefoglalva a mi oldalunk egy olyan hely, ahova a menyasszonyok szívesen látogathatnak fel, mert kétséget kizáróan inspirációkkal tele lépnek ki. Ezen kívül nem vesszük magunkat túl komolyan, így egy olyan hellyé válunk, ami hívogató és kellemes hangulatú.”

TheEverygirl_SMP_slide1.jpg

Abby Laroson a Style Me Pretty tulajdonosa.

K. Mitől lesz egy esküvő más, mint bármely másik? Mi egy menyegző „húha” faktora?

„Számomra a „húha” faktor minden pár esetében mást és mást jelent, így minden esetben az ő igényeikre és egyedi személyiségükre kell szabni. A gasztronómia kedvelői előállhatnak egy érdekes menüvel, vagy innovatív étel-állványokkal. A zeneőrültek egy fantasztikus DJ-re költhetnek, vagy egy 12 tagú bandára, vagy egyéb más, szórakoztató zenei programra. A Gombóc Artúrok a desszertekkel kápráztathatják el vendégeiket, akár minden asztalhoz bekészített süteményes állvánnyal. A „húha” faktornak kétség nélkül a párról kell szólnia, és arról a dologról, ami csak rájuk jellemző.”

K. Mit gondolsz, az esküvő melyik eleme az, amelyre megéri egy kisebb vagyont áldozni?

„Véleményem szerint minden esküvőnél 3 dologra kell kiemelten figyelni: legyen ínycsiklandó étel, mennyei koktélok és zene, amelyre mindenki lerúgja még a cipőjét is. Ebből kiindulva a párnak kizárólag olyan elemre tanácsos többet költenie, amelyre örökké emlékezni fog. Néhány esetben egy világraszóló és hangos party épp nem az, amely az amúgy csendesebb és szofisztikáltabb pár valódi ízlését tükrözi – innentől kezdve egy meghitt 5 fogásos vacsora sokkal személyre szabottabb lenne. Vagy ha a pár nagyon szeret táncolni, akkor mindenképp a zene az, amire kiemelt figyelmet érdemes fordítani, és akár többet is költeni. Az egyik kiadás, amit a pár sosem fog megbánni, ha egy profi fotóst és videóst kér fel életük egyik legfontosabb pillanatainak megörökítésére. Ez több, mint hasznosan elköltött pénz.”

K. Mit mondanál egy alacsonyabb költségvetéssel rendelkező menyasszonynak?

„Szezonon kívül, nem a legnépszerűbb napokon. Igazából bármi, ami nem egy szombat este 6 óra egy kellemes kora-, vagy késő nyári napon segít mérsékelni a költségeket. A helyszínek árai többnyire szezonfüggőek. Azt tanácsolnám, hogy beszéljen a szervezővel, hogy mely időszakban, és napokon van esély egy kis kedvezményre. Az emberek sokszor hajlamosak elfelejteni, hogy mennyire csodás lehet egy téli esküvő, vagy akár egy vasárnap délelőtti esküvő egy meghitt villás reggelivel megkoronázva.”

K. Szerinted melyik a legjobb esküvői trend manapság?

„Úgy gondolom, hogy azoknak a régi és kőbe vésett szabályoknak, mint a fehér ruha, pörkölt és a csöpögős zenelista egyre inkább a feledés homályába merülése. A menyasszonyok és a vőlegények manapság már hivatalosan is a saját elképzeléseik szerint szervezhetik meg a nagy napjukat. Így egy olyan lakodalmat tudnak összehozni, amely abszolút az ő személyiségüket tükrözi, és azt, hogy ők mit szeretnek. Láttunk már vacsoraként pizzát felszolgáló párt, 20 fős mini-lagzit, és tengerparti szertartást Balin. Az ötletek száma végtelen.”

TheEverygirl_StyleMePretty_17.jpg

Irodai asztal a SMP szerkesztőségében.

K. Bármi olyan trend, amit a menyasszonyoknak el kéne kerülniük?

„Túltrendingelni az esküvőjüket. A blogok, a Pinterest – az internet teljes egészében olyan trendeket kreáltak, amelyek gyorsan jönnek. Viszont amikor ezeket összegyúrod, – ombré ez, csillámos az – az egész esküvő túl sokká és nehézzé válhat, azon túl, hogy személytelenné. Maradjunk 1 vagy 2 irányzatnál, ami igazán tetszik, és különböző módon próbáljuk meg kombinálni és beilleszteni őket a nagy napba. Így az esküvő egy koherens egész lesz, és nem egy replikája az össze létező stílusnak és irányzatnak, ami jelenleg fut az interneten.”

K. Megváltoztatnál bármit a saját esküvődön?

„Jaj, rengeteg mindent – és abszolút semmit! Az esküvőnk napja romantikus és gyönyörű volt – egy nap, amely egy életre beégett a memóriámba. De túl nagy volt. Nem igazán volt alkalmam megölelni az embereket, akiket szeretek, mert túl elfoglalt voltam, hogy mind a 200 vendéggel beszélgessek. Kicsit lecsökkenteném a vendéglistát, és egy intimebb fogadást tartanék, egy sokkal kreatívabb menüvel. Ettől eltekintve, ugyanazt a ruhát viselném, újra és újra.”

TheEverygirl_StyleMePretty_16.jpg

Ispiráció, ötletgyártás az irodában.

K. Milyen tanácsot adnál egy menyasszonynak, amikor az esküvőjét tervezi?

„Az egyik legjobb tippem az lenne, hogy fogadjon fel egy esküvőszervezőt, mert egy jó szakember időt és pénzt spórolhat meg, amiket egyébként a szaktudás nélküli döntéseknek, és a drága hibáknak köszönhetne. Ha nem fér bele a keretbe, próbáljon ki egy online tervezőt, hogy minden részlet szem előtt legyen a nagy nap előtt, és hogy elkerülje azokat a bizonyos utolsó pillanatos kiadásokat. Másodsorban, nem szabad elfelejteni, hogy az esküvő legfajsúlyosabb része a tervezés és szervezés. Kézműveskedés a barátnőkkel, torta-tesztelés az anyukával, ezek mind olyan pillanatok, amiket élvezni kell.”

K. Mi az az egy esküvői hagyomány, amit szerinted érdemes megtartani?

„Szeretem a tradíciót. Tulajdonképpen maga az esküvő is az. Attól eltekintve, hogy ez a hagyomány a feje tetejére lett állítva, és teljesen újraértelmezve, attól még hagyomány. Személy szerint én kedvelem a hivatalos esküket és a fehér ruhát. Szeretem a papír meghívókat és a csodás asztaldíszeket. Imádom, amikor az édesapa, vagy más családtag a megfelelő módon köszönti a vendégeket a lakodalomban, és az első tánc is a mindenem. Annyira romantikus! Számomra a lényeg a tradíciók megtartása, kötetlenebb módon, hogy személyes és egyedi legyen a pár számára.”

Cikk és a képek forrása: Long Island Newsday

Kommentek

▴hirdetés

Előző bejegyzés

Károly és Diana esküvői tortájának szeletét 325.000Ft-ért adták el

Következő bejegyzés

6 trükk, amit minden menyasszonynak ismernie kell