Tippek, trükkök

2015 legjobb esküvői trendjei – 1. rész

A 2015-ös év rengeteg önmegvalósító eszmét hordoz magában, amelyet a házasulandó párok is terjesztenek azáltal, hogy minél inkább szeretnék belevinni az esküvőbe és a lakodalomba is a saját személyiségüket. A párok többsége azt szeretné kommunikálni, hogy ők valójában kicsodák. Természetesen elegáns és varázslatos szertartást álmodnak meg, ám egyben szórakoztatót is a vendégek számára. Emellett azt szeretnék, hogy minden egyes részlet azt sugallja, hogy ők milyen emberek, mit kedvelnek, és hogyan gondolkoznak a világról, a szerelemről. Ennek eredménye pedig egy olyan esküvő, amely abszolút személyes és meghitt, valamint tökéletesen egyedi.

Felmerülhet azonban a kérdés, hogy ezt a rengeteg személyes vonást hogyan is lehet egységgé kovácsolni? A megoldás természetesen a részletekben rejlik, pontosabban azok koordinálásában. Arra gondoltam, hogy egy 2-részes cikkben osztanám meg Veletek azokat a trendeket, amik igazán jellemzik majd a 2015-ös esküvői szezont. Íme az első 7…

  1. Brit invázió

2014-12-03-uniqueweddingcenterpieces-thumb

Ezt a trendet Katalin hercegnőnek és a nagy sikerű Downton Abbey sorozatnak köszönhetjük. Nekik köszönhetően vált egyre divatosabbá és meghatározóbbá a délutáni teák és a kerti összejövetelek világa. Ennek a stílusnak a jegyében különleges hatást lehet elérni a pucéran hagyott asztalokkal, terítő nélkül. Esetleg egy áttetsző csipke réteggel fokohatjuk még az összhatást, ha ahhoz tartja kedvünk. Asztali futóvá varázsolt virág-girlandok és lazán egybefogott bokréták, díszítések lógatása kerül itt a középpontba.

  1. Szupervirágok

2014-12-03-bridalbouquet-thumb

A virágok szupermodelljei az idei évben az angol rózsa, a hortenzia, a dália, valamint a bazsarózsa. Ezek mindegyike alkalmas arra, hogy drámai, ám romantikus hatást keltsenek, elég változatosak ahhoz, hogy több stílust is tökéletesen kiegészítsenek, így tökéletesek egy hagyományos menyegzőn, de akár egy extravagánsabb esküvőn is.

  1. Bezöldülve

wedding-flowers-berkshire1

Manapság hihetetlen népszerűségnek örvendenek a zöld növények, a lehető legváltozatosabban felhasználva. Az olyan, gyakorlatilag gyógynövények, mint a rozmaring, magnólia levél, menta, citromfű vagy az árvalányhaj mind kitűnően mutatnak összefogva, asztali futóként, menükártya-dekorációként vagy éppen a mennyezetről lelógatva. Teljesen újszerű és különleges hangulatba boríthatjuk ezáltal a lagzi helyszínét, legyen az egy rendezvényterem, vagy egy kerti sátor.

  1. Gombok, szalagok és kövek

2014-12-03-weddinginvitations-thumb

Az idei évben házasodó párok egyre gyakrabban szeretnék meglepni a vendégeiket azzal, hogy különleges körítésben küldik ki a meghívókat a nagy napra. Csillogó celofánba csomagolás, dekoratív papírba dobozolva, szalaggal, kötéllel vagy madzaggal átkötve, kristályokkal díszítve vagy akár szárított növényekkel feldobva. A lehetőségek tárháza végtelen, érdemes szétnézni közöttük.

  1. Szelfi-szenzációs

Exciting-Tea-Party-Wedding-Invitations-ideas

A párok hajlandóak felkérni egy profi fotóst arra, hogy vicces, ám profi eljegyzési fotókat készítsen róluk. Miért ne lehetne hát több alkalomra is készülni? Készülhetnek fotók a meghívóra, vagy éppen a dekorációhoz. Lehet az portré, akciójelenet vagy kicsit merészebb beállítások. Szárnyaljon csak a fantázia!

  1. Pezsgő egy kis csavarral

Champagne-Towers

Igen, a hír igaz: a pezsgőtornyok újjászülettek és ismét virágoznak. Ha egy elegánsabb vonalat követünk a tervezésnél, érdemes kipróbálni a pezsgőkoktélok kínálásán, egy kis gyümölcspüré csodákra képes. Különleges ízt és még annál is nagyobb élményt nyújtó látványt érhetünk el, ha profira bízzuk a kivitelezést.

  1. Kisebb poharak

2014-12-03-weddingbar-thumb

Na nem azért, mert sajnáljuk az italt a násznéptől… Egészen más áll a háttérben, méghozzá az italkóstolók hangulata. Legyen szó borról, whiskeyről, limonádéról vagy akár sörről, állítsunk fel különböző kis szigeteket a különböző italoknak, és szerezzünk be minél több félét belőlük. Így a vendégek igazán különlegesnek fogják érezni magukat az exkluzív kóstolóktól (plusz egy kis alkohol sem árt…) 🙂 Ezzel a megoldással egy kis személyes jelleget is adhatunk az eseménynek, plusz jobban kordában tudjuk tartani az italra szánt költségeket.

Bízom benne, hogy egyik-másik ötlet elnyerte a tetszéseteket, és beleszövitek életetek egyik legfontosabb napjának forgatókönyvébe.

Összességében tetszettek az ötletek, vagy túl extrának és erőltetettnek találjátok őket? A véleményeket kommentben várom!

 

Kommentek

▴hirdetés

Előző bejegyzés

Cameron Diaz és Benji Madden esküvője

Következő bejegyzés

2015 legjobb esküvői trendjei - 2. rész