Tippek, trükkök

Menyasszonyi fátyol stílusok a Bridal Mirage-tól

Az időtlen elegancia a klasszikus esküvők titka

Van, ami soha nem megy ki a divatból, mert egészen egyszerűen mindig van rá igény. Egyszerű letisztult formák, álomszép uszályos fehér ruha és a hozzá passzoló hosszú fehér fátyollal, egy csipet finom eleganciával, ami távol tartja magát mindentől, ami egy kicsit is kitűnne, vagy éppenséggel hivalkodó lenne. A stílus elengedhetetlen tartozéka a jól megválasztott kiegészítő. Lehet, hogy egyeseknek sablonosnak tűnik az egyszerű lánc vagy gyöngy sor egy jól megválasztott kristálytüllből készült fátyollal, de van amikor nincs szükség a harsány színekre, vagy a túl sok csillogásra.

20140619-181339-Vari-Denes-foto.jpg

Kiegészítőkben elsősorban az oly sokak által ismert középen húzott fátylat ajánljuk. A kiegészít előnye, hogy a fátyol a menyasszony szépérzéke határozza meg a fésűnél található dússágot, ami meghatározza a menyasszony teljes karakterét. Részleteiben azt lehet mondani, hogy tökéletes választás a finoman csipkézett vagy gyönggyel díszített menyasszonyi fátyol a finom csipke kesztyű és a szolid smink. Nem kell ragaszkodni a két réteghez, de valljuk be nincs szebb annál, mikor a menyasszony előrehajtott fátyollal megy az oltár elé.

20140619-133635-ps-Vari-Denes-foto.jpg

Ha ragaszkodunk az enteriőrhöz, véletlenül se válasszunk rövid fátylat. Gondolkozhatunk minimum 100 cm hosszúságban, de az igazi hatást egy minimum 220 cm hosszú fejdíszben érhetjük el. Sokszor találkozunk azzal a kérdéssel, hogy illik-e ha a fátyol rövidebb, mint az uszály, de szerintünk esztétikusabb, ha a fátyol egy minimum 10cm-rel túllóg ezen a ponton.

Mindig a legfrissebb divat szerint

Akiknek lételeme a pezsgés, az ötletes rendi megoldások mind dekorációban, mind ruhában azok a kiegészítőkben sem fogják magukat visszafogni. Emlékezzünk csak vissza a Sex és New York-ban szereplő Carrie menyasszonyi ruhájára. Mennyire aktuális és trendi. Napjainkban az egyik legfelkapottabb menyasszonyi ruhatervező, Vera Wang és nem véletlen. Színek, merészség, csillogás, amit a különleges szabású ruhák jellemzik a stílus képviselőinek ruháit. A tervezők mélyebb dekoltázs kivágásokkal teszik emlékezetesebbé 2015-ös évet. Ruhák, amibe nem lehet bele unni, mert minden évben valami új és friss.

20140619-140944-ps-Vari-Denes-foto.jpg

A stílus igazi védjegyei a kissé túlzásba esett fejdíszek, a hatalmas hosszú fátylak és a legnagyobb pompa amit csak körülvehet egy menyasszonyt. Egyetlen dolog áll messze a stílus képviselőitől, méghozzá a finomságot és nőiességet sugalló romantikus csipke.

20140619-154230-ps-Vari-Denes-foto.jpg

Nem ritka hogy a kifutókon a menyasszonyi ruhákhoz egy egyszerű körfátylat tesznek a modellekre, ami kitűnő lehetőséget ad arra, hogy a menyasszony képzelete és stílusa érvényesüljön. Érdemes élni a lehetőséggel

Vintage

Kopott régi bútorok, az asztalt gond nélkül dekorálhatjuk a nagyi régi porcelánjaival és még azon se kell csodálkoznunk, ha ülőhelyként, praktikusan elhelyezett szalma bálák szolgálnak. Sok minden belefér az adott stílusban, hiszen ez egy régi és hosszú korszakot jelképez, ami kb. 20-as évektől a 70-es évek közepéig terjed és ráadásul sokak számára pénztárca barát megoldás, hiszen a körülöttünk található tárgyakat kissé átalakítva varázslatos új funkciókkal ellátott dekorációs elemeket készíthetünk, akár saját kezűleg is.

20140619-134931-ps-Vari-Denes-foto.jpg

A „vintage” hangulatú ruhák legfőbb jellemzője a csipke, a romantika és az egyszerűség, ami megmutatkozik a kiegészítőkön is. Tökéletesen illik az enteriörbe a 20-as évekre jellemző puha tüllből készült Júlia fátyol, ami nem vitás, nagymamáink bizony ilyen kiegészítőben mondták ki a boldogító igent. Később megjelentek a „birdcage” fejdíszek bevállalós divatot kedvelő menyasszonyoknál és ezeket váltotta fel a ma is jól ismert kristálytüllből készült, középen húzott fátylak az egészen rövid és hosszú verziója és a letisztult, egyszerű már-már minimalista stílusú körfátylak.

20140619-184814-ps-Vari-Denes-foto.jpg

Nem véletlen, hogy ez a stílus irányzatot is több fele tudjuk osztani. Hisz az az 50 év amit átölel ez a téma igen közkedvelt. Mára már kitűnik belőle az úgynevezett „Gatsby” stílus ami figyelemfelkeltő de mégis egyszerű fejdíszeivel éri el a tökéletes hatást és ami még alakulóban van de, attól tartok hogy a közeljövőben itthon nem is fog kiteljesedni, az úgynevezett hippi stílus hosszú és rövid, egyszerű csipkével díszített ruhákkal a hozzátartozó egyszerű menyasszonyi fátylakkal.

Végszó

Minden menyasszony álma a tökéletes esküvő. Sokan kételyeikkel küzdenek, a sok stílus védjegyeit kutatva, de mindez felesleges. Miért? Mert a menyasszony álma, bármi is legyen az, ha megvalósul,akkor az csak jól mutathat, hiszen az az álom része személyiségének és a végtermék nem más mint ő maga. Van olyan amikor hagyni kell a menyasszonyt kibontakozni. A Bridal Mirage honlapján bővebben is megismerkedhettek az álomszép és egyedi esküvői kiegészítőkkel!:)

NYEREMÉNYJÁTÉK: 2015.07.07. – 2015.07.07-ig!

bridal_fb_banner

Fotók: Vári Dénes Photography

Kommentek

▴hirdetés

Előző bejegyzés

Esküvőre vagyok hivatalos – útmutató hölgyeknek nyári lakodalmakhoz!

Következő bejegyzés

Pénzt nászajándékba? - Igen!