Érdekesség

Szemtől szemben a szolgáltatókkal!

Az internet világának egyik hatalmas előnye, hogy temérdek információt tartalmaz – számos területet felölelve. De ez az előny egyben hátrány is, nem igaz?

Ha esküvőre készültök, akkor nagy valószínűséggel először ti is a számítógépet kezditek el nyüstölni, újabb meg újabb találatokban reménykedve. Ez teljesen rendben van. Viszont az örök igazságot tartsátok észben: „Nem minden arany, ami fénylik!”

Mit is értünk ez alatt? Sajnos számtalan olyan szolgáltatót rejt az internet, aki lopott személyiség, lopott képek vagy lopott videók mögé bújik, ezzel próbálva eladni magát. Beleszaladhattok ilyen emberekbe, de ha okosak vagytok és megfogadjátok a tanácsainkat, akkor máris minden egyszerűbb lesz majd! 🙂

questions-to-ask-your-wedding-photographer-630

1. Mielőtt bármit is lefixálnátok – törekedjetek a személyes találkozóra!

Ne kössetek felelőtlenül úgy szerződést senkivel sem, ha előtte nem találkoztatok személyesen. Persze ha már régebbről ismeritek az adott szolgáltatót és teljes mértékig megbíztok benne, akkor ettől el lehet tekinteni DE(!) ebben az esetben is – ha megoldható – próbáljatok arra törekedni, hogy minimum egy személyes találkozó meglegyen. Ha a meetingre egy nem megnyerő, igénytelen, unszimpatikus partner érkezik, akkor már egyből tudjátok mi lesz a következő lépés: keresni az „igazit”!

2. Ne féljetek referenciát kérni!

Minden érdeklődőnek jár a referencia anyag, ez alól Ti sem lehettek kivételek. Nyugodtan említsétek meg, hogy igényt tartanátok egy összeállításra (dvdre). Általában majdnem minden szolgáltató készséges az ilyen kérésekkel kapcsolatban.

3. Szimpátia

Ha negatív érzéseket kelt bennetek az adott szolgáltató – (!!) ha már csak egy kicsit is unszimpatikus -, akkor ne erőltessétek! Csak a Ti hangulatokat rontaná el az a tudat, hogy olyan emberrel kell együtt dolgoznotok, akivel valamiért nem vagytok egy hullámhosszon!

4. Figyeld a viselkedését!

Személyes találkozó pipa? Figyeljétek a gesztusait, a mimikáját, és azt, hogy mennyire érdeklődő. Ha nem érkezik pontosan és még a megbánás halovány szikráját sem mutatja, akkor miről beszélgettek még? Csak olyan emberrel kezdjétek el a közös munkát, aki egyenrangú félként kezel benneteket!

5. Ha megtaláltátok a tökéletes szolgáltatót, akkor papírokat elő!

Nem árt, ha van egy szerződésetek egy megállapodásotok azzal kapcsolatban, hogy mit vártok el az esküvőn, illetve mit kaptok a pénzetekért. Jó ezt írásba is foglalni, hiszen ha ettől eltértek Ti – vagy akár az adott szolgáltató, akkor kérhetitek/kérheti a kártérítés megfizetését.

portrait-photographer-wedding-warshawa

Hasznosnak találtad ezt a cikket? Gyere és mondd el a véleményed a témáról! Neked mi a legfontosabb a személyes találkozások alkalmával? 🙂

Képek forrása: internet

Kommentek

▴hirdetés

Előző bejegyzés

Inspirálódj: menta mánia!

Következő bejegyzés

Beszélgetés Csatai Gergő lufizsonglőrrel