Interjú

Beszélgetés Csatai Gergő lufizsonglőrrel

Egy különleges esküvői szolgáltatást / szolgáltatót szeretnénk nektek ezen a héten bemutatni. Az egyediség képviselője pedig nem más, mint Csatai Gergő, aki lufijaival nemcsak a gyermeklelkeket burkolja boldogságba és a felnőttek arcára csal letörölhetetlen mosolyt, hanem alkalomadtán a násznépet és az ifjú párt is elrepíti egy olyan dimenzióba, ahol nincsen más: csak móka és kacagás. 🙂

1. Lufizsonglőr. Ez aztán a megkapó név. 🙂 Mi a története?

A név eredete sok évre nyúlik vissza. Fiatal koromban zsonglőrködéssel és utcai bűvészettel foglalkoztam. Mindkettőt a mai napig imádom, csak már nem csinálom aktívan, viszont a lufik mellett nagy szerepet kaptak. Aztán egyszer csak gondoltam egyet és lett egy trükköm, ahol két legyet ütök egy csapásra: zsonglőrködök és lufit hajtogatok. Egy-egy kézzel.

2. Hogyan kerültél kapcsolatba a lufikkal?

Igazából elsőre nem különösebben érdekelt a dolog. Ez úgy kezdődött, hogy egy kedves barátom kérte, hogy tanuljam meg. Én pedig gyorsan videó-megosztókról és az internet különböző zugaiból összeszedtem az alaptudásomat. Azóta meg hát sok idő eltelt, sokat tanultam és fejlődtem benne.

11705497_994934543884054_8984024433292739714_o

3. Egy esküvő elképzelhetetlen „sima”, héliumos, mintás vagy egyszínű lufik nélkül. Na de egy lufihajtogató milyen plusszal tud szolgálni?

Elsőre tisztázni kell a lufihajtogatóval kapcsolatban fennálló tévhiteket. Én nem öltözök bohócnak, nem festem magam és nem hordok nagy cipőt sem. Esküvőre semmiképpen sem.

Mélyen meg vagyok győződve, hogy az igazán felhőtlen és kortalan szórakoztatásnak ez nem alapvető kelléke.

Hiszem, hogy a lufihajtogatóban nem csak a lufikat kell látni, hanem a szórakoztatást. A lufik csak eszközök, mint a bűvésznek a kalap. Természetesen nem mindegy, hogy 150 gyereknek kell lufit hajtogatni 3 óra alatt, vagy van egy egész estém egy násznép számára. Apró bűvész trükkökkel és viccekkel felvértezve egy lufihajtogató-szórakoztató az egész estének ad egy fiatalos, felhőtlen hangulatot.

4. Hogy néz ki nálad egy esküvői „show”? Van egy kitalált előadásod vagy minden párnál személyre szabott produkcióval készülsz?

Természetesen vannak azonos elemek, mint minden előadónál, viszont attól válik minden fellépés megismételhetetlenné, ha személyre van szabva. Pontosabban nem is személyre, közönségre és párra szabott.

Természetesen a megszokott műsor mellett én mindenkinek személyre szabottan hajtogatok lufit a közönség előtt. Arcátlanul kihívom magam mellé és valami elképesztővel lepem meg.

11722643_994953617215480_6120688937277076682_o

5. Mennyi felkészülést igényelnek ezek?

Maga a show előtt kb. 20 perc, viszont onnantól kezdve egész este pörög az éjszaka. Rengeteg trükk és vicc megismételhető vagy variálható, így mindig garantált az elképesztés.

6. Mi volt az eddigi legnagyobb szabású alkotásod, amit esküvőre készítettél?

Többször hajtogattam már életnagyságú párt ajándékba vagy megrendelésre. Azok mindig óriásiak.

7. Mernek az emberek nyitni az újdonságok felé (mert valljuk be: ez a lufihajtogatás annyira nem megszokott)?

Képzeljétek el, hogy igen! Büszkén mondhatom, hogy én vagyok az a lufihajtogató, aki már lánybúcsún is lépett fel: és az összes ruha rajtam is maradt. Rengeteg dolog van ebben a műfajban, amitől a felnőtteknek is leesik az álla.

8. Itthon még nem igen elterjedt a szórakoztatás e formája, mi a helyzet külfölddel? Ott trendinek számítanak az ilyen „lufis szolgáltatók”?

Naná, külön Entertainer-szolgáltatók, (szórakoztatókat közvetítenek) léteznek erre az ágra specializálódva. Ezen kívül családi éttermek, gyorséttermek, gálák, bálak hívnak magukhoz elegáns lufis előadót.

9. Milyen esküvőkön tudsz jól működni? Falusias, elegánsabb, hagyományosabb vagy tematikus lakodalmak?

Elsősorban fiatalos, bulisabb esküvőre tudom ezt a szolgáltatást elképzelni, hiszen mégiscsak a gyerekkort piszkáljuk meg. Viszont, szerintem az elegánsba is teljesen elfér ez a fajta szórakoztatás. Miért is ne? Ki ne bulizna egy lufival a kezében?

905954_994952883882220_3494618438996376905_o

10. Minden felnőttben lakozik egy gyerek. Szerinted ez lehet a sikerednek a titka?

Abszolút! Láttatok már szomorú bulit, ahol lufik is voltak? Ugye, hogy nem!

11. Hogyan látod magad a távolabbi jövőben? Megmaradni esküvői fókuszban, hogy minél több párnak tudj boldogságot csempészni az arcára?

Természetesen a gyerekek az elsők. 🙂 Ámbár, a felnőtteknek sokkal ütősebb és monumentálisabb dolgokat lehet belevinni egy showba. Egyelőre most az elegáns szórakoztatás ösvényét kívánom taposni, így igen, maradok az esküvőknél, gáláknál.

12. Ha szabadjára engeded a fantáziád, akkor van valamilyen nagyszabású terved, ami még megvalósításra vár? Gondolunk itt arra, hogy pl. egy óriás kalózhajót szívesen készítenél egy tengeri tematikájú esküvőre… 🙂

Lufiból bármit! És ha már itt tartunk: ne csak én engedjem el a fantáziámat, hanem a pár is!  Annyi vicc és lehetőség van ezekben elrejtve: fotó-sarkok, beállítások, szobor mások… tengerre vitorlás hajót, hőlégballont, sellőt….

Ha például a jövőbeli ara a férjét szeretné viszont látni lufiból? …vagy legénybúcsúra egy Playboy lányt lufiból? Bármi elképzelhető.

7576_732463296807296_1465425483591326703_n

Kommentek

▴hirdetés

Előző bejegyzés

Szemtől szemben a szolgáltatókkal!

Következő bejegyzés

Pre-wedding: Zsuzsi és Zoli jegyesfotói