ÉrdekességInterjú

Beszélgetés Körmendy-Szomoru Kata menyasszony stylisttal

Mit jelent az, hogy menyasszony stylist?

Öltözködési- és stílustanácsokkal látom el a ruhaválasztás előtt álló menyasszonyokat. Elkísérem őket ruhapróbára, segítek kiválasztani a menyasszony alkatához és egyéniségéhez leginkább illő ruhát. Majd a cipőt, táskát, fátylat vagy fejdíszt, ékszereket, hogy az összkép is tökéletes legyen.

menyasszony_stylist_foto_Petrilla_Szabolcs_(1)_eskuvoi_magazin_weloveweddings.hu

Fotó: Petrilla Szabolcs

Miben is különbözik a Menyasszony Stylist a stylisttól?

Leginkább abban, hogy menyasszonyokra specializálódott. Ismeri az esküvői ruha keresés minden csínját-bínját, annak szépségeivel és buktatóival. Hogy ismeri a kölcsönzőket, tervezőket, a legfrissebb kollekciókat, hogy tudja, melyik szalonnak melyek az erősségei, gyengeségei, hogy melyik tervező milyen stílust kínál a hozzá forduló menyasszonyoknak, hogy hány próbát igényel egy méretre készítés. Hogy az arát stílusának, elvárásainak, pénztárcájának leginkább megfelelő, szalonba fogja irányítani, ezzel időt, energiát sőt akár még pénzt is spórolva.

Ha a ruhát sikerült kiválasztani, tudja merre kell keresni a kiegészítőket, például a cipőt, melyben bírja a menyasszony az egész napot, sőt még a táncot is, ami kényelmes és csodaszép, ami pont a ruhához illő. Tudja milyen fejdíszt, fátylat vagy kalapot válasszon, és tudja, hogy hol szerezhetőek be mindezek.

menyasszony_stylist__foto_Degi_Attila_(2)_eskuvoi_magazin_weloveweddings.hu

Fotó: Dégi Attila

Tudja ki készíti el a legtökéletesebb esküvői sminket, ami bírja a 40 fokot, az öröm és meghatódottság könnyeit, tart egész nap minden körülmények között. Tudja, hogy ki fésüli a legtartósabb, legfrissebb trendeknek megfelelő esküvői frizurákat. A tökéletes frizura kiemeli az arc szépségét, és összhangban van a ruhával, a menyasszony egyéniségével.

Honnan jött az ötlet, hogy ezzel szeretnél foglalkozni?

Kicsi lány korom óta különös vonzalom fűz a menyasszonyi ruhákhoz. Ruhaipari mérnökként végeztem, a szakma különböző területein megfordultam. Hivatásszerűen 2010-ben kerültem az esküvői ruhákkal igazán szoros kapcsolatba. Neves magyar tervezők, Halász Éva és Nagy Ágota mellett dolgoztam, segítettem a menyasszonyokat a ruhaválasztásban, koordináltam a bemutatókat, katalógus és magazinfotózásokat. Pár éve Schiffer Miklós stílusguruval volt alkalmam együtt dolgozni.

Ez egy luxus szolgáltatás?

Igen is és nem is. Hiszen Magyarországon még mindig különleges dolognak számít, hogy valaki stylist segítségét kérje. Más szempontból viszont nem az, mivel az esküvő egy olyan alkalom, ami a menyasszonyoknak kiemelten fontos, és a tökéletes megjelenésért sokszor több százezer forintot elköltenek ruhára és kiegészítőkre. Persze hogy arra vágynak, hogy mindez tökéletes és stílusos összhangban legyen.

menyasszony_stylist_foto_Szmolar_Mark_(3)_eskuvoi_magazin_weloveweddings.hu

Fotó: Szmolár Márk

Az esküvői ruha, nem farmer, életünk során csak néhányszor próbáljuk, nincs benne tapasztalatunk, hogy mi áll jól nekünk. Elképzelhető, hogy amit az interneten vagy egy magazinban megpillantottunk, és beleszerettünk, felpróbálva csalódunk, mert rajtunk nem áll jól. Ilyenkor kell nyitottnak lenni, és nem elcsüggedni, hanem újabb és újabb fazonokat felpróbálni, mert valahol vár ránk a mi ruhánk.

Ha bizonytalan a menyasszony, vagy  a bőség zavarától szenved, vagy mindenki mást mond, vagy egyszerűen csak nehezen dönt, akkor sem szabad elkeseredni, hisz ma már szakértő segítséget kérhet a menyasszony stylisttól.

Miben segítesz a menyasszonyoknak?

Egy személyes konzultáció keretében az ara igényeinek, alkatának, stílusának megfelelő szolgáltatókat ajánlok. Ez egy fotókkal, elérhetőségekkel összeállított ajánlat a megbeszélésünk alapján.

Ha a menyasszony megtisztel bizalmával, és felkér, hogy kísérjem el ruhapróbára is, ott egy független szakértő szem leszek, akinek látását  nem homályosítják el az érzelmek (nem úgy mint egy édesanyáét, barátnőét, testvérét), hanem objektíven lát, és a menyasszony számára legtökéletesebbet fogja javasolni, és segít abban, hogy a legszebb lehessen a kiválasztott ruhában.

 A nagy napon segítek az öltözködésben, készülődésben. Ez esküvői ruha általában nagy, nehéz, fűzős, esetleg még abroncsos is, felvenni sem egyszerű, és ha valami nem a helyére kerül, rontja az összképet. Ha nem szeretné a menyasszony a családot vagy barátnőt terhelni azzal, hogy a nagy napon őt öltöztetik, ha szeretnék elkerülni a készülődés során a stresszt , akkor is kérhetik a segítségem.

menyasszony_stylist_foto_Petrilla_Szabolcs_(2)_eskuvoi_magazin_weloveweddings.hu

Fotó: Petrilla Szabolcs

Az esküvői kreatív fotózáson pedig épp úgy, ahogy egy divatfotózáson, létjogosultsága van a menyasszony stylistnak, sőt ott van csak igazán, hiszen előfordulhat, hogy nehezen oldódik fel a pár a kamera előtt, nem igazán tudják mit is és hogyan is kellene tartani, mozdítani, hisz nem ezt csinálják nap, mint nap. Sőt a kreatív fotózást igazán kreatívvá tudom tenni, egy-két kellékkel, kiegészítővel (például egy izgalmas kalappal, amit a szertartásra már nem vállal fel a menyasszony, viszont a fotózáson szívesen viseli, ezzel is színesítve az esküvői fotóalbumot).

menyasszony_stylist_foto_Andraska_Krisztian_eskuvoi_magazin_weloveweddings.hu

Fotó: Andraska Krisztian

Sokszor a tanúk, koszorúslányok vagy az örömanyák megjelenésének kialakításában is segítek, hiszen az ő szerepük is kiemelten fontos az esküvőn.

Milyen esemény a Menyasszony Roadshow?

Az ország különböző pontjain baráti jellegű, beszélgetős előadások sorozata, amolyan Menyasszonyi Klubdélután, ahol akár egymással is megoszthatják a menyasszonyok a tapasztalataikat, és persze Tőlem is kérdezhetnek, és én igyekszem mindenre hasznos válaszokat adni. Aki részt vesz rajta, az megtudhatja, melyik alkattípusba tartozik és milyen ruhák állnak jól neki, de segítek smink- és frizuraötletekkel is, beszélgetünk a kiegészítők szerepéről és fontosságáról,  és praktikus tanácsokkal is ellátom a résztvevőket, amiknek a nagy napon is hasznát vehetik a menyasszonyok.

Mire számíthatnak a szegedi résztvevők?

November 27-én Szegeden a STUDIO35-ben (Római krt. 35.) lesz a roadshow következő állomása, így ide várom az érdeklődő menyasszonyokat.

roadshow SZEGED fb hird 1

Meghívott partnereink: Arabella Lux menyasszonyi ruhaszalon, Nagyagota Collection egyedi esküvői ruhák, Bridal Mirage esküvői kiegészítők, fejdíszek, DOLLY tüllszoknyák, Heels esküvői és alkalmi cipők, Lili Dekor.

időpont: 2015. november 27. péntek 17.00-20.00
helyszín: STUDIO35, Szeged Római Krt 35. utcafront (volt DECO interior üzlet)

Mennyi lesz a részvétel díja?

A részvételi díj 5000 Ft, ami teljesen összegben felhasználható bármely Menyasszony Stylist szolgáltatáshoz.

Ajándékba pedig Esküvő Classic magazint kap minden résztvevő. Jelentkezni online tudnak az érdeklődő menyasszonyok ezen a linken.

Csatlakozz az eseményhez Facebookon is!

MENYASSZONYroadshow_szeged

Névjegy

Körmendy-Szomoru Kata

menyasszony stylist

Tel: 0630 619 3708

Mail: menyasszonystylist@gmail.com

Web: www.menyasszonystylist.hu

Facebook: Facebook/MenyasszonyStylist , Facebook/StilusosEskuvo

Kommentek

▴hirdetés

Előző bejegyzés

Kérdések, amik az esküvői vendéglista összeállításánál jól jöhetnek!

Következő bejegyzés

4 Tipp - A tökéletes ajkakért!