ÉrdekességInterjúVideó

IV. Menyasszonyok Napja – Divatbemutató Show

2015. november 29. – Hungi: Szeged egyik legfelkapottabb és legtrendibb szórakozóhelye ezúttal nem bulizni vágyó fiatalokkal telt meg. A kora délutáni óráktól már a kíváncsi, álmokat szövögető, szerelmes menyasszonyok (és párjaik, barátnőik), valamint az esküvői szakma legkülönfélébb szegmenseit képviselők is jelen voltak. Mi volt az apropó?

Az Arabella Lux Szalon menyasszonyi divatbemutató showja!

Szabóné Molnár Mártával, a szalon tulajdonosával és a divatbemutató főszervezőjével beszélgettünk.

Először ejtsünk néhány szót magáról a rendezvényről. Mikor „látta meg a napvilágot”, illetve milyen motivációs erők vannak egy ilyen kezdeményezés háttérében, mit gondolsz az esemény küldetésének?

Az első ilyen nagyszabású divatbemutatónk 3 évvel ezelőtt volt. Szokták mondani, hogy semmi nincs véletlen…! Akkoriban eljött hozzám egy menyasszony, akiről – mint kiderült – rendezvényszervező, és ráadásul még egy modellügynökség vezetőjeként is tevékenykedik. Beszélgetésünkből munkakapcsolat lett, így közösen szervezzük minden évben a divatbemutatót. Ezzel a rendezvénnyel mindenképp szeretnénk elérni azt, hogy minél többen megismerjenek bennünket – a szalont, a ruháinkat. A rendezvény – mivel egy elegáns bemutatóról van szó, így nagyszerű tükörképet is ad a menyasszonyoknak a szalonnal kapcsolatban, tehát ez számunkra egy rendkívül hiteles bemutatkozás is!

Hogyan zajlik egy ilyen napra való felkészülés? Csak menyasszonyok érdeklődnek az esemény iránt, vagy vannak vállalkozó kedvű vőlegények, családtagok, barátnők is a vendégek között?

Rengeteg munkát és energiát fektetünk Radnóti-Márton Beatrix főszervezővel közösen egy ilyen divatbemutató megszervezésébe, főleg, hogy mindketten maximalisták vagyunk, és a tökéletességre törekszünk. Minden le van bontva percnyi pontossággal. A figyelmünk minden apró részletre kiterjed. Az aprólékosság végeredménye pedig magáért beszél: rengeteg pozitív visszajelzést kapunk – főleg menyasszonyoktól. A rendezvény iránt is elsődlegesen ők érdeklődnek, de szívesen elkísérik őketa barátnők, édesanyák – ritkább esetben a vőlegények is! Bár azért valljuk be, ez teljesen érthető, hiszen ez igazából tényleg egy csajos délutáni program!

_DSC8719_m

Fotó: Sipos Kata

A rendezvény helyszíne (város), időpontja mindig fix? Egy országjáró vagy környékbeli roadshow-n nem gondolkoztál még? 🙂

Az időpont mindig november vége, vasárnap délután. A helyszín csak annyira fix, hogy Szeged. Az első 2 alkalommal a Tisza River Café adott otthont a divatbemutatónak, de tavaly már azt éreztük, hogy kezdjük kinőni azt a helyet. Idén a Hungi Vigadót választottuk, mivel tágasabb, a fiatalok körében is felkapott hely és a bemutató szellemiségéhez, küldetéséhez is nagyon passzol. Rendkívül jó választásnak bizonyult szerintem! Környékbeli vagy országjáró roadshown nem gondolkoztam még!  Szegedi szalon lévén mi a környékbeli menyasszonyokat szolgáljuk ki! Nem hiszem, hogy érdemes lenni elmenni messzebb, mivel minden menyasszony elsősorban a lakhelyéhez közeli szalonból szeretne ruhát magának!

A most vasárnapi alkalomra rengetegen eljöttek, ehhez gratulálunk! Rekordszámú látogatót hozott az a napos őszi hétvége? Körülbelül hány főt képes egyszerre kiszolgálni ez a rendezvény?

Köszönöm a gratulációt. Valóban rekordszámú látogató volt kíváncsi bemutatónkra. Már a regisztráció során éreztük azt, hogy nagyon sokan leszünk. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy ehhez nagyban hozzájárult Lakatos Márk stylist jelenléte. De épp ezért hívtuk őt! Több, mint 300 vendég tisztelt meg bennünket azzal, hogy eljöttek és végignézték a showt! Úgy gondolom, ennyi ember kedvéért már érdemes rendezni egy bemutatót, félház esetén már elgondolkodnék! Most úgy érzem, hogy a sok érdeklődő ellenére is sikerült megőrizni a „családias” hangulatot, így remélhetőleg mindenki közel érezte magát az eseményhez. Természetesen, ha jövőre még több érdeklődő menyasszony lesz, akkor annak csak örülni fogunk!

_DSC8838

Fotó: Sipos Kata

Hogy érzed, sikerült teljes mértékben megvalósítani azt, amit megálmodtál?

Igen, teljes mértékben! A szervezés ismét tökéletesre sikerült! A ruhák, a modellek adottak voltak, tavaly sem okoztak csalódást! Lakatos Márk meghívása pedig azt gondolom a legjobb ötlet volt részemről. Ő tényleg azt hozta, amit vártam tőle. Nagyon profi műsorvezető, mellette én is gyorsan felszabadultam! A műsorvezetői szerep mellett olyan tanácsokat is osztogatott a menyasszonyoknak, amiket később a ruhaválasztásnál is tudnak hasznosítani. Az élőzene is nagyon jó hangulatot teremtett, szóval úgy érzem, minden olyan volt, amilyennek megálmodtuk!

Ha egyszer beindul az a bizonyos sikerszéria… 🙂 Mert ezt már nevezhetjük annak! Mit gondolsz, ezentúl hagyomány lesz Szegeden ez az exkluzív menyasszonyi divatbemutató?

Úgy látom/hallom, hogy a menyasszonyok első gondolata az Arabella Lux szalonról az az, hogy „Ott nagyon szép ruhák vannak” – és ez nagyon jóleső érzés. 3 sikeres bemutatón már túl vagyunk, de az mindig a jövő zenéje, hogy a következő évben lesz-e!? Természetesen most azt mondom, hogy szeretném. A legjobb viszont az lenne, ha összefonódna a két fogalom: november és az Arabella Lux szalon, így minden évben már előre várnák a menyasszonyok, mikor lesz a bemutatónk! Az idei év egyértelmű sikere, hogy Lakatos Márk elvállalta a műsorvezető szerepét. Személyes találkozónk alkalmával nem is titkolta, hogy mielőtt elvállalta a felkérést, utána nézett szalonunknak, és a szalon által kínált kollekciónknak. Örülök, hogy érdemesnek tartott bennünket arra, hogy velünk dolgozzon! Az már csak hab a tortán, hogy a divatbemutató után felőle is záporoztak a dicséretek! Felajánlotta, hogy a jövőben is bármikor kész az együttműködésre! Ez a siker igazából – úgy gondolom!

_DSC9235

Fotó: Sipos Kata

Beszéljünk picit az itt bemutatott ruhákról. Mi alapján történt a ruhák kiválasztása? Csak a legújabb kollekciós darabokat láthattuk?

4 körben mutattunk be ruhákat. Az első körben a Best of 2015-ös hófehér ruhák vonultak ki, a 2. körben pedig a Best of 2015. ekrü ruhák léptek a színpadra. Ezeket a ruhákat választották a legtöbben, ezek voltak a menyasszonyok körében a kedvencek 2015-ben. A 3. körben már az új ruháké volt a főszerep! Itt a Blue by Enzoani 2016-os kollekcióját ismerhették meg vendégeink! Az utolsó körben pedig a 2016-os Rosa Clará kollekció legszebb darabjait vonultattuk fel. Így igazából a menyasszonyok egy teljes, átfogó összképet kaphattak a legújabb és legszebb ruháinkról, illetve megismerkedhettek a jövő évi trendekkel is!

A menyasszonyi ruhákat bemutató blokkokon kívül, milyen programok színesítették még a napot?

Mindhárom divatbemutatóm állandó szereplője volt Pálinkó Lujza magyar bajnok táncos – és tanítványai. A társastánc szintén az eleganciát képviseli, ráadásul egyre több ifjú pár tanul be valamilyen táncot az esküvőjére. Ezért is hívtuk meg őket évről-évre, hiszen hasznos tanácsokkal és színes táncprodukciókkal gazdagították a programot. A tánc mellett idén olyan esküvői  szolgáltatóknak adtunk bemutatkozási lehetőséget, akikkel személyesen ismerjük egymást. A délután egyik legjobban várt pillanata pedig a tombola volt, ahol a szolgáltatók ajánlottak fel ajándékokat a menyasszonyoknak. A fődíj a szalonunk ajándéka volt, egy menyasszonyi ruha a nagy napra!

_DSC9294

Fotó: Sipos Kata

Említetted, hogy több szolgáltató is jelen volt ezen a különleges eseményen. Mi alapján lettek kiválasztva, illetve mi az, ami miatt úgy gondoltad, hogy érdemes lenne őket is bemutatni a közönségnek?

Az  esküvő egy komplex dolog. A lányoknak talán a legfontosabb a menyasszonyi ruha. A ruhán kívül persze nagyon fontos még a szervezés is, hiszen ettől válik igazán tökéletessé egy esküvő. A lakodalmukat tervezgető pároknak szerettem volna segíteni abban, hogy olyan szolgáltatókat vonultatok fel, akik szintén az esküvői szférában dolgoznak. Volt a repertoárban zenekar, ceremóniamester, fotós, videós, dekoros, esküvői kiegészítős. Őket személyesen is ismerem. Van, akivel már többször is volt alkalmunk együtt dolgozni. Mindannyian ugyanazt a magas minőségi színvonalat képviselik, mint a szalonunk – így remek együttműködés és remek hangulat kerekedett ki a nap végére.

Vannak még nagyszabású terveid a jövőben? Az eddigieket alapul véve mondjuk még egy különleges sztárvendég, vagy egy nagyszerű ötlet a program tekintetében? Vagy maradjon titkok?

Tervek mindig vannak. Azonban nagyon sokat kell dolgozni azért, hogy kitűnj a tömegből, felhívd magadra a figyelmet és a legjobb legyél! Számomra az egy nagyon jó érzés, hogy itt Szegeden tulajdonképpen nincs másik szalon, aki ilyen nagyszabású, önálló rendezvénnyel rukkolna elő évről-évre! Az, hogy jövőre milyen különleges sztárvendég lesz, vagy milyen ötleteink vannak, még véletlenül sem árulnám el! De persze mindig mindenki időben értesül mindenről! Gondolom Lakatos Márkot nehéz lesz túlszárnyalni, hacsak nem sikerül megnyernünk magunknak George Clooney-t! 🙂

_DSC8739

Fotó: Sipos Kata

Egyre elterjedtebbek a különböző esküvői showk, divatbemutatók Magyarországon. Az Arabella Lux szalon menyasszonyoknak szánt napja és divatbemutatója mégis egy kicsit más, egy kicsit különlegesebb, egyedibb. Szerinted regionális szinten mivel lehet kitűnni és egyedivé válni a „piacon”? Ez akár országosan is elképzelhető?

Tényleg nagyon sok esküvői roadshow, kiállítás van szerte az országban! Szegeden is 2 esküvői kiállítás várja a házasulandókat.  Ezeken a kiállításokon általában helyet kapnak a menyasszonyi ruha bemutatók is, hisz ez egy rendkívül látványos program, sok embert vonzhat! Viszont önálló divatbemutató showról, olyan nagyszabásúról, mint a miénk, nem igazán tudok. Benes Anita, a Daalarna tulajdonosa szokta divatbemutató keretében bemutatni az új kollekcióját, de ő már megint más kategória! Ezekkel a bemutatókkal viszont tényleg ki lehet tűnni. Mindenkinek pozícionálnia kell magát, hisz olyan nincs, hogy mindenkinek megfelelj! Azt el kell érned, hogy tényleg megtaláljanak azok a menyasszonyok, akiknek szánod ezeket a különleges, egyedi menyasszonyi ruhákat!

_DSC8847_m

Fotó: Sipos Kata

Aki beleszeretett a divatbemutatón az egyik ruhakölteménybe, ő hol lelheti fel álmai ruháját?

Szalonunk Szegeden, a Csongrádi sgt. 13 szám alatt található. Nagy szeretettel várunk minden olyan menyasszonyt, akinek fontos, hogy élete legszebb napján a legkáprázatosabb ruhát viselje, és ezzel ne csak magát, hanem a násznépet és élete szerelmét – a vőlegényét is elvarázsolja!


A divatbemutatón médiapartnereként magazinunk stábja is jelen volt, az itt készült videós felvételekből egy összefoglaló klipet is készítettünk:

A divatbemutatón készült képeket Sipos Kata és Walla Ádám készítette:

Névjegy

Arabella Lux Szalon – Szeged

tulajdonos: Szabóné Molnár Márta

Tel: +36 (30) 9554-162

Mail: eskuvo@arabellalux.hu

Web: www.arabellalux.hu

Facebook: www.facebook.com/ArabellaLux.eskuvoi.ruha

Kommentek

▴hirdetés

Előző bejegyzés

DIY ültetőkártya - minden kézügyességre!

Következő bejegyzés

DIY: köszönőajándék vagy karácsonyi meglepetés!