ÉrdekességTippek szakértőnktől

Szeretet – A legnagyobb csoda az életben!

Holnap ránk virrad december 24.-e. A végső stádiumba ér az ünnepi készülődés: a beiglik illatozva elterpeszkednek majd az asztalon, a fenyőfa elfoglalja a kiemelt helyét a szoba legkényelmesebb sarkában. Minden adott a tökéletes ünnepi légkörhöz, ám egy valamiről azért ne feledkezzünk meg: a szeretetről!

Ha ragaszkodunk a magazinunk profiljához – az esküvőkhöz -, akkor is nyugodt szívvel nyugtázhatjuk, hogy a szeretet sokféleképpen jelen van, és jelen lehet az ember életében. Ott van a nászajándék átadásánál egy barát pillantásában, az édesapa elismerő, szeretetteljes ölelésében, az édesanyák aggódó, ám büszke kézszorításában… na és persze a párunk hangosan zakatoló mellkasában: a szívében.

McCormick-Home-Ranch-wedding-christmas-wedding-snow-bridal-fashion-arinab-photography-arina-borodina-vintage-rentals

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni az élet apró örömeiről: mindig a nagyot és a megismételhetetlent szeretnénk a birtokunkba tudni. Egy TV, egy új okostelefon, vagy egy hasznos háztartási kellék is lehet nagyszerű ajándék, ám arra gondoltál már, hogy az ajándék benned van? Sokat töprengtem azon, hogy mi legyen a karácsonyi bejegyzés, amivel egy kis boldogságot csempészhetek szívetekbe… hisz abból olyan kevés jut az embernek manapság. A rohanó világ, a huszadszorra is a tűzhelyen felejtett vacsora, az idő vasfogának szüntelen kattogása… nem szabad, hogy magába olvasszon a hétköznapi – sokszor zord világ -, és nem szabad, hogy elpazaroljunk olyan perceket, olyan megismételhetetlen pillanatokat, amik talán soha nem fogják újra megmutatni az arcukat.

Ha megtaláltad már szíved egyetlen mentsvárát, és hetedhétországra szóló szerelemmel ajándékozott meg téged az Élet, akkor kiemelten neked szánom ezt a bejegyzést! Ne veszekedjünk, ne morogjunk, ne keressük folyamatosan a hibákat! Tudod egyáltalán, hogy mennyire szerencsés vagy? Nem? Tisztában vagy azzal, hogy mennyire nehéz rábukkanni a másik felünkre? Az Élet sokszor megtréfál bennünket, és olyan formákban próbálja tudtunkra adni a fene nagy mázlinkat, ami talán első pillantásra/hallásra fel sem tűnik.  A sors bizony sokszor játszik velünk, ám apró üzeneteket elrejt nekünk a mindennapokba. Különleges, és szerencsés vagy, hogy bizonyos dolgokat (amik ritkán adatnak meg az ember életében) neked megad. 🙂 Tudod mit ad? A különlegesség érzését – még ha ezt elsőre te nem is különlegességnek érzed.

Élménnyel gazdagítsátok a lelketeket – és ne csak karácsonykor! Egy spontán jött ölelés, egy hirtelen ötlettől vezérelt közös séta a januári hidegben, az “éhen halás” előtti pillanatban elkészült jó hangulatú közös vacsora. Ezektől lesztek többek. Nem a 23. farmernadrágtól, és nem a 12. parfümtől. Az ajándék persze ajándék, és általában mindig szívből jön – de a szívetekből jön a szeretet is, ami egyetlen garast sem emészt fel.

christmas-wedding-ideas

Képzeljétek magatokat a Földünk egyik csodás tengerére! Árbócokat fel, vitorlákat kibontani és indulhat a véget nem érő utazás! Ismerjétek meg magatokat, egymást, táplálkozzatok egymás szívéből! Lehet, hogy ez most furcsán hangzik, és talán túl álomszerűnek – de a mindennapokat csak álmokkal és egymással élhetjük túl!

Becsüld meg az Életed – ami bár lehet, hogy nehéz – de előre tekints, és az elismerő, szeretetteljes pillantásokból próbálj erőt meríteni! Hívd fel a régen látott ismerőseidet, öleld meg a testvéredet, gyújts egy gyertyát és gondolj a mennyben lakó szeretteidre – és a legfontosabb: fordíts több időt azokra az emberekre, akik még veled vannak! Család, család, család – ennél fontosabb érték nincsen!

Karácsony alkalmával kiemelten szerettük volna felhívni a figyelmeteket az élet aprónak vélt – ám valójában óriás- csodáira, amik a környezetedben vannak, csupán a szürkeség, és a futócipőt felvett idő az, amik kitakarják előled a világra szóló csodákat! Húzd el a függönyt, nézz a napra, és öltöztesd a szívedet álmokba, mert hidd el, hogy te és a szívedben lapuló mérhetetlen szeretet: MINDENRE KÉPES!

Heart shaped christmas tree ball with chain of lights

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk! Köszönjük, hogy velünk vagytok, szeretünk benneteket! 🙂

Képek forrása: internet

 

Kommentek

▴hirdetés

Előző bejegyzés

Inspirálódj: mesés masnik!

Következő bejegyzés

10 csodás téli esküvői csokor! - Inspiráló fotók!