ÉrdekességInterjúTippek, trükkök

5 dolog, amire ha odafigyelsz, tökéletes lesz a karikagyűrűd

Feil Attila gyémántgyűrű specialista tanácsait olvashatjátok, aki közel 30 éve segíti a házasulandókat az életre szóló karikagyűrű kiválasztásában. Ha megfogadod a FEIL alapítójának útmutatásait, egészen biztosan olyan ékszer kerül végül az ujjadra, amelyre bármikor örömmel pillantasz, és amit akár még unokáid is viselhetnek.

1. A gyűrű falvastagsága
A gyűrű vastagságának milyensége kulcsfontosságú kérdés, hiszen bizonyos falvastagság alatt a gyűrű könnyen sérülhet, deformálódhat, így végül cseppet sem lesz kifizetődő az a „rendkívül kedvező” ár, amennyiért hozzájutottál. „A cél minden esetben az, hogy egy masszív, időtálló ékszer jöjjön létre, éppen ezért a FEIL műhelyében 1,4 mm-es falvastagság alatt nem is készítjük el gyűrűinket.” – mondta Feil Attila.

2. A méret
A gyűrűméret problémás terület lehet, hiszen jó pár tényező befolyásolhatja az ujjunk méretét: a testsúly változása és a hőmérséklet is. Meleg hatására például „megvastagodhat” az ujjunk, így előfordulhat, hogy kánikulában a korábban tökéletes gyűrű szorul. „Hadd éljek egy hasznos észrevétellel: mivel az emberek nagy része radikális fogyókúrába kezd az esküvő előtt, viszont a gyűrűt még a fogyókúra alatt készíttették el, fennáll az esély, hogy a gyűrű az esküvő után szűk lesz. Érdemes tehát akkor gyűrűt vásárolni, amikor olyan súllyal rendelkezünk, amit a hétköznapokban is tartani tudunk.” – javasolja Feil Attila.

3. Mi áll jól? Mi kényelmes?
Kinéztél magadnak egy szélesebb karikagyűrűt, de úgy érzed, nem áll jól igazán? Ez valószínűleg azért lehet, mert rövidebbek az ujjaid, amin egy keskenyebb karikagyűrű viszont már pompásan mutat. „Talán mondanom sem kell, milyen fontos szempont a választásnál, kinek mi áll jól, amit az ujj hossza és vastagsága nagyban befolyásol. Akinek rövid ujjai vannak, inkább keskeny, kerekebb felületű gyűrűk közül válogasson, míg a lefelé szélesedő ujjú embereknek a 4-5 mm-nél szélesebb gyűrűk előnyösek.”- tanácsolja a szakértő. És mi a helyzet a kényelemmel? „A komfortosságot nem érdemes alárendelni a külsőnek. Egy szögletes kialakítású gyűrű például nagyon különleges, de nem mindenki számára kényelmes viselet a hétköznapokban.”

4. Ha egyedi karikagyűrűt szeretnél
Ha eldöntötted, hogy Te bizony olyan karikagyűrűt szeretnél, ami biztosan nem jön szembe veled az utcán, több lehetőség is kínálkozik számodra. „Minden szerelem egyedi, miért ne legyen a karikagyűrűd is az?” – teszi fel a kérdést Feil Attila. „A hozzánk fordulók kérhetnek változtatásokat meglévő modelljeinken, de akár egy képpel is felkereshetnek bennünket, illetve az elképzeléseket szakembereinkkel egyeztetve is megszülethet az álomgyűrű. Azoknak pedig, akik saját, egyedi terveiket szeretnék megvalósítani, de bizonytalanok a végeredményben, felkínáljuk azt a Magyarországon egyedülálló lehetőséget, hogy egy ún. demo gyűrűt készítünk számukra. Ez egy mintamodell, aminek a segítségével már az „igazi” gyűrű megalkotása előtt láthatják a végeredményt.”

„A Demo gyűrű hazánkban egyedülálló biztosíték az álomgyűrűre!”

5. A garanciák
Mivel a karikagyűrű nemcsak érzelmi, de (komoly) anyagi beruházás is, ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő garanciák szavatolják az ékszer időtállóságát. „Tény, hogy a gyűrűk a mindennapi tevékenységek során kopnak, karcolódhatnak és sérülhetnek. Mivel mi az elkészülés után is szívünkön viseljük gyűrűink sorsát, elengedhetetlennek tartjuk, hogy például évente egyszer ingyenesen felújítsuk a nálunk vásárolt gyűrűket, vagy, hogy örök élet garanciát adjunk az anyag minőségére, illetve a kövek foglalatára. Ezek segítségével gyűrűnkben újszerű állapotában gyönyörködhetünk hosszú évekig.”

Reméljük, így az esküvőszezon küszöbén hasznos tippekkel szolgálhattunk Nektek! Ha további tanácsra lenne szükségetek, látogassatok el a FEIL weboldalára és Facebook oldalára!

Névjegy

FEIL

Eljegyzési Gyűrű és Karikagyűrű Gyártó

FEIL-nevjegy

Budapest 1089, Gaál Mózes utca 5-7.

Szeged 6725, Vasgyár utca 6.

info@feil.hu

facebook.com/feil.hu

instagram.com/feil.hu

+36 30 682 3000

karikagyűrűgyártó.hu

feil.hu

Kommentek

▴hirdetés

Előző bejegyzés

A hét esküvője: Anett és Arnold – Valódi esküvő (videó) 3. hely (holtverseny)

Következő bejegyzés

Első tánc - Romantikus zeneválogatás - 3. rész!