Clavicularis arthritis


Share on Facebook Share on Twitter Vállfájdalom clavicularis arthritis acromioclavicularis ízületi gyulladásból A vállízület három csontos csomóponton alakul ki: a csontszál kulcscsonta lapocka scapula és a karcsont humerus. A lapocka és a kulcscsont a csukló aljzatát alkotja, és a hónaljnak van egy kerekfeje, amely illeszkedik ebbe az aljzatba.

A scapula végét akromionnak nevezzük, és a lapocka és a kulcscsont közötti részeket az akromio-clavicularis vagy AC -ízületnek nevezzük.

Dr. Diag - Osteoarthrosis acromioclavicularis

Ha ez a kötés vékony, akromioclavicularis vagy AC arthritisnek nevezik. Ez ugyanaz, mint a váll arthritis? Az orvosok általában a glenohumerális ízületi gyulladást " váll arthritisnek " nevezik. Amint a fentebb leírtuk, a vállízület három különböző csontos csomóponton helyezkedik el: a kulcscsont, a scapula és a humerus.

AC arthritisben szenvedő betegeknél a kulcscsont és clavicularis arthritis akromion csomópontja vékony. A glenohumerális ízületi gyulladásban a combcsont karcsont és a porckorongja a vállízület aljzatában elhasználódik.

Betegség megnevezésének szinonímái:

Miért fordul elő AC-ízületi gyulladás? Az AC ízületi gyulladás az ismétlődő mozgások eredménye, amelyek az acromioclavicularis ízületben található porc felületét elhasználják.

clavicularis arthritis az ízületi gyulladás és a vállízület ízületi kezelése

Mivel a vállat olyan gyakran használják, nem meglepő, hogy évek után az ízületek vékonyak lehetnek. A sérülések, mint például a váll elválasztása clavicularis arthritis, hozzájárulnak az AC artritisz kialakulásához. Mi az AC artritisz tünete?

Az AC arthritisben szenvedő betegek általában panaszkodnak a vállmozgással kapcsolatos fájdalomra.

Alapadatok:

A specifikus mozgások súlyosbítják a tüneteket. A kezelőorvos által végzett közös vizsgálatot az érintett karnak a mellkas mellé helyezésével kell elvégeznie.

clavicularis arthritis a lábízület ragasztásainak gyulladása

Ez a mozgás tömöríti az AC csatlakozást, és leggyakrabban újra létrehozza a fájdalom tüneteit. Orvosa beadhatja az AC-ízületet helyi érzéstelenítéssel vagy szteroidokkal, hogy megtudja, tünetei javulnak-e. Hogyan kezelik az AC artritiszt? Az AC ízületi gyulladás kezelése a tünetek súlyosságától és más vállproblémáktól függ, beleértve az ütközéses szindrómát és a glenohumerális ízületi gyulladást.

Osteoarthritis acromioclavicularis közös kezelés - Kár

Ha az AC arthritis tünetei enyhék vagy mérsékeltek, a gyulladáscsökkentő gyógyszerek és a fizikoterápia clavicularis arthritis leggyakoribb konzervatív intézkedések. Ha a tünetek nem reagálnak amikor fájdalom jelentkezik térdpótlás után konzervatív kezelésre, vagy ha a fájdalom túl súlyos, akkor szükség lehet műtéti beavatkozásra.

clavicularis arthritis artrózis bokakezelő fórum

A sebészeti beavatkozás magában foglalja a kulcscsont végének eltávolítását gallércsontés lehetővé teszi az AC-ízület beteljesülését hegek szövetével. Ez lehetővé teszi az AC csatlakozás normál mozgását ami normál vállak esetén is minimálisde eltávolítja a nyers csontok dörzsölését.

A sebészeti beavatkozás elvégezhető egy kis bemetszéssel közvetlenül az ízület felett. Arthroscope segítségével is elvégezhető, ha kis eszközöket használ a csont végének eltávolítására.

clavicularis arthritis a kéz ízületeinek gyulladása

Általában kevesebb, mint egy centiméter csontot távolítanak el, hogy enyhítsék az AC arthritis fájdalmát. A helyreállítási idők a legfontosabbak a más clavicularis arthritis pl.

Dr. Diag - Sternoclavicularis ízület arthrosisa

Rotator mandzsetta javításamely a műtét idején elvégezhető. Egy elszigetelt AC közös reszekció esetében a kezelés általában körülbelül 8 hétig tart, és gyakran fizikai terapeutaval való munkát jelent.

clavicularis arthritis a térd ízületi kapszula károsodása

Related Content.