Csuklóízületi problémák


Csuklóízületi problémák jól magad a jógával! Egy komplex rendszer, mely a mozgásszervi problémákat nem helyileg kezelve próbálja megszüntetni, hanem az emberi testet egységében szemlélve, az idegrendszer működését a helyes irányba terelve segít korrigálni a hibás mozgásmintákat, ezáltal csuklóízületi problémák megelőzni számos gerinc- és ízületi problémát.

csuklóízületi problémák

A módszert Bene Máté Zoltán gyógytornász, porckorongsérv specialista, fizioterapeuta dolgozta ki. A nála végzett NMPT szakemberek ismerik, és edzéseiken, óráikon alkalmazzák módszerét, mely nagy segítség lehet nyak, váll, derék és ízületi fájdalmak, valamint gerincsérv gyanúja esetén.

Gyuri bácsi az ízületi bántalmakról beszél

A természetes mozgásminta tréning a helyes mozgásmintát tanítja meg az idegrendszerednek, vagyis lényeglátóan szelektálva nyújtja, ellazítja, vagy aktivizálja azokat az izmaid, amelyek szükségesek a gerinced és az egyéb ízületeid egészséges állapotának a fenntartásához. Ezek az izmaid azok, amik ha ülőmunkát végzel, a számítógép, a tv előtt görnyedsz, autót vezetsz,  akkor sajnos nem, vagy nem megfelelően működnek, csuklóízületi problémák újra kell magad szó szerint programoznod.

csuklóízületi problémák

A természetes mozgásminta tréning NMPT végső célja Bekapcsolni a gerinc stabilitására szolgáló izmokat, újraprogramozni az idegrendszer helyes izmokat működtető hatását. Ennek elérése érdekében először kiiktatjuk azokat a lágyrész-zsugorodásokat, melyek lehetetlenné teszik a tested optimális működését.

csuklóízületi problémák

csuklóízületi problémák A megváltozott mozgásminta olyan kóros tartást vált ki, ami statikailag lehetetlenné teszi a tested helyes tartásának és mozgásmintáinak a kialakulását. A gyakorlatok arra szolgálnak, hogy felszámold a testedben lévő olyan rövidüléseket, melyek lehetetlenné teszik, vagy nehezítik a helyes mozgás- és tartásminta kialakulását.

Ha bármelyik nyújtó gyakorlat könnyen megy, akkor kihagyhatod, azonban ha valamelyiknél ellenállást vagy hiányosságot tapasztalsz, akkor az adott gyakorlatot addig kell csinálnod, amíg az elvárt mozgástartományt könnyen be tudod járni.

csuklóízületi problémák