Kicsavart bokaízület


💊 Melyek az otthoni gyógymódok a kiszorult boka kezelésére? - 2020

Azokban a szaruhártyaelváltozásban szenvedőkben pedig, akik nem vetik alá magukat orvosi kezelésnek, a betegség vaksághoz vezethet. A rendellenesség leggyakoribb oka az idősebb korban jelentkező degeneratív betegség, a Fuchs disztrófia.

Kicsavart bokaízület az egyetlen kezelés egy olyan műtét volt, melynek során 24 öltést ejtettek mindegyik szemen, és a lábadozás 18 hónapot vett igénybe.

lenmag ízületi kezelésre

Egy figyelemreméltó új eljárásnak köszönhetően azonban a műtétre szoruló betegek egyharmada már néhány óra múlva hazatérhet a kórházból, és heteken belül felépülhet.

A részleges szaruhártyaátültetés során csak kicsavart bokaízület szaruhártya legalsó rétegét, az endotéliumot cserélik ki, melynek rögzítéséhez csak egyetlen öltésre van szükség.

A DERÉKFÁJÁS OKÁT KEZELJÜK, ÍGY A FÁJDALOM NEM TÉR VISSZA!

A műtétet helyi érzéstelenítésben, alig 45 perc alatt végrehajtják. A teljes átültetés ezzel szemben másfél órás. Ráadásul mivel a részleges átültetés épen hagyja a szemet, a lábadozási idő csupán néhány hét. A szaruhártya védi a szemet a fertőzésektől. A fény belépését is szabályozza azzal, hogy megtöri a sugarakat a szemlencsére, amely aztán a retinára fókuszálja azokat.

a vállízület kezelésére szolgáló gyógyszerek

A fény képekké alakul át, amelyek az agyba kerülnek feldolgozásra. Rendellenesség akkor következik be, ha a szaruhártya szövetein belül a folyadékegyensúly szabályozása felborul.

ízületi gyógyszerpor

Ennek következtében ízületi fájdalom forrása szaruhártya túl sok folyadékot vesz fel, megduzzad és homályossá kicsavart bokaízület.

A duzzanat növekedésével a szaruhártya enyhén meggyűrődik, és ez a látást is befolyásolja. Súlyos fájdalom lép fel, mert az idegvégződésekben gazdag epitélium is érintetté válik. Korábban a teljes szaruhártya átültetés során a szaruhártyát alkotó mind az öt szövetréteget átvágták, eltávolítanak egy 8 mm-es kört, és egy donor szaruhártyát ültetnek be a helyére. A műtét kicsavart bokaízület meggyengíti a szemet.

Évszázados tanácsok

Az új eljárásban egy 5 mm-es bemetszést ejtenek a szemen, és a sebészek egy rövid csövet alakítanak ki a szaruhártyát és a szivárványhártyát elválasztó, folyadékkal teli kamrán keresztül. Levágnak egy szeletet a donor szaruhártya endotéliumából, felcsavarják, a kis alagúton keresztül behelyezik, majd kicsavarva a helyére illesztik.

megrontja a vállízület kezelését

A graft alá steril levegőt fecskendeznek be, ami addig rögzíti, amíg nem kötődik. Kicsavart bokaízület körülbelül 15 percre van szükség, majd a levegőbuborékot eltávolítják, és a szemfehérjében metszett lyukat bevarrják.

Martin Leyland, a nagy-britanniai Readingben működő Royal Berkshire kórház szemsebésze már óta végzi a beavatkozást.