Szemfájás


Fejfájás, ami erősödik, ha előrehajolsz.

szemfájás

Fájdalom, nyomó érzés a szemed mögött. Hátracsorgó váladék az orrüreg hátsó részén és a torokban.

Kapcsolódó cikkek

Az ízlelés vagy a szemfájás átmeneti elvesztése, gyakran a kettő együtt. A felsoroltak utalhatnak allergiára vagy akár megfázásra is, ezért, ha nem múlnak egy-két héten belül, akkor mindenképpen fordulj orvoshoz.

szemfájás

Kezelési lehetőség Ha tüneteid nagyon súlyosak, vagy három hónapnál régebb óta állnak fel, háziorvosod elküldhet egy fül- orr- és gégeszakorvoshoz. Ő mintát vesz szemfájás az orrváladékodból a laborvizsgálathoz, és CT-felvételt is csináltathat az orrmelléküregeidről.

  • A szemben, illetve szem körül jelentkező fájdalomnak számos oka lehet.
  • Láz és szemfájás | Szabad Magyar Szó
  • Módosítva:

Hacsak a tüneteid nem súlyosak vagy kitartóak, kezelés nélkül is rendeződhetnek. Műtétre nagyon szemfájás, csak krónikus sinusitis esetén kerülhet szemfájás.

szemfájás

Gyógyszeres kezelés A fejfájás megszüntetése érdekében szedj fájdalomcsillapítót, orrdugulás esetén pedig használj orrcseppet. Nem ajánlott viszont az antihisztaminok szedése, mivel ezek sűrítik a váladékot. Ha a szemfájás ennek ellenére nem múlnak el tíz napon belül, antibiotikumokra lehet szükséged.

Amennyiben krónikus sinusitised van, az orvos orron át bejuttatott szteroidot írhat fel, hogy csökkentse a duzzanatot az orrmelléküregek járataiban. Ha gyulladás, akkor CRP gyorsteszt A C-reaktív protein CRP egy májban képződő fehérje, melyet bakteriális fertőzések és gyulladásos megbetegedések kimutatására használnak, ezért a tesztet az akut fertőzéses szemfájás utaló jelek, úgymint hőemelkedés, láz, fejfájás vagy gyengeség esetén érdemes elvégezni.

Promóció Így kerüld el!

szemfájás

Ha hajlamos vagy orrmelléküreg-gyulladásra, megpróbálhatod elkerülni a kiújulását. Első lépésként, mint sok más betegség esetében is, a legfontosabb, hogy ne dohányozz.

szemfájás

Óvd meg magad a kemikáliáktól, a portól és más irritáló anyagoktól. Öblítsd ki az orrmelléküregeidet naponta sós vizes spray-vel vagy zuhannyal.

A fejfájás 3 fő típusának jellemzői

Használj párásítót, de tisztítsd rendszeresen, hogy elkerüld a penészedést. Cikkünk megírásában Dr. Sarah Jarvis A nők egészségkönyve című könyve segített, mely a Geopen Kiadó gondozásában jelent meg.