Ízületi sín


TMJ-szindróma: fedezi-e a biztosítás?

ízületi sín

Mi az állkapocsízületi szindróma temporomandibularis ízületi szindróma, TMJ-szindróma? Az állkapocsízületben vagy a rágóizmokban jelentkező alkalmi kellemetlenség gyakorta előfordul, és emiatt nincs ok az aggodalomra.

Az állkapocsízületi problémák sokaknál kezelés nélkül megoldódnak.

ízületi sín

Az öngyógyulási folyamat hetekig, hónapokig is eltarthat. A TMJ-szindróma jellemző tünetei többek között: ízületi sín fájdalom fájdalom az állkapocsízületben és környékén, többek között a fülben hátfájás az érintett személy csak nehezen tudja kinyitni a száját kattogó, pattogó vagy csikorgó hang az állkapocsízületben az állkapocs nem nyílik szájnyitáskor fejfájás duzzanat az arcon, nyakon vagy vállon Egyéb tünetek is előfordulhatnak, pl.

ízületi sín

Ilyenek például az állkapocs sérülései, az ízületi gyulladás különféle formái, fogászati eljárások, az állkapocs nyúlása olyan mozgások miatt, mint a lélegeztető tubus ízületi sín műtét előtt és a fogak csikorgatása vagy összeszorításafőként alvás közben. Ez annyit jelent, hogy a kezelés nem okozhat permanens elváltozásokat az állkapocsban és a fogakban.

ízületi sín

A visszafordíthatatlan kezelések hatásossága nem bizonyított, sőt még ronthatnak is a helyzeten. Visszafordítható kezelések:.

ízületi sín