Csípő artroplasztika


Hip artroplasztika A csípő artroplasztika egy ortopédiai műtét, melyet a természetes csípőízület fém- polietilén- vagy kerámia protézisre cserél.

  • Gyógyszer térd kezelésére
  • Az orvosi fizikális vizsgálatok és az elkészült röntgenfelvételek alapján megállapítottuk, hogy panaszainak hátterében csípőízületi kopás coxartrózis áll.

Általában az ízületi csípő artroplasztika, a reumatoid arthritis vagy a spondylitis ankylopoetica miatt az ízületi viselkedésben szenvedő idős betegeknél a csípő artroplasztikát alkalmazzák, de alkalmazható fiatal pácienseknél is, ha például femorális nyaktörést tapasztalnak. A hip artroplasztika bizonyos kockázatokat hordoz, ezért csak végső megoldásként alkalmazható, amikor az analgetikumok, a gyulladásgátlók és a fizioterápia már nem segítenek a csípő fájdalmának enyhítésében.

1. Gyakorlatok csípőprotézis műtét után - háton fekve /hip replacement exercises/

A csípőprotézis röntgensugárja Hip-to-metal protézis Fizioterápia a csípőprotézis elhelyezése után A csípő-artroplasztika fizikai terápiája a műtét első napjától kezdődik, és fontos a fájdalom enyhítésére, a duzzanat csökkentésére, csípő artroplasztika csípőmozgások javítására és az izmok erősítésére.

Általában a csípőprotézis fizioterápiás programját egy fizioterapeutanak kell irányítania, és tartalmaznia kell gyakorlatokat, hogy megtanulják, hogyan kell járni a protézissel, erősíteni az izmokat és csípő artroplasztika teremteni. A kórházból való kilábalás után a páciensnek fizikai terápiát kell fenntartania otthon vagy klinikán belül, legfeljebb 6 hónappal a műtét után.

hagyományos ízületi kezelés

A következő gyakorlatok: Fizikai terápia a csípőprotézis után. Gyógyítás a csípőprotézis elhelyezése után A csípő-artroplasztika helyreállítása körülbelül 6 hónapig tart, és ezen időszak alatt a betegnek gondoskodnia kell, például: Feküdj a gyomrára a lábad elterjedésével; Ne keresse át a lábad; Kerülje el, hogy a működtetett lábat csípő artroplasztika vagy ki magára; Ne üljön nagyon alacsony helyeken: mindig helyezze el a WC-ket és a széket; Kerülje az operált láb oldalán fekvő, különösen a műtétet követő első hónapban; Amikor felmászik a lépcsőn, meg kell először csípő artroplasztika lábat nem működtetni, majd a működtetett.

ízületi fájdalom áthelyezés

Leereszkedni, először a működtetett lábat, majd a nem szteroidok ízületekre Gyakorolj olyan könnyű tevékenységeket, mint például gyaloglás vagy tánc, 2 hónapos gyógyulás után és az orvos vagy a fizioterapeuta vezetésével. További információ: Hogyan lehet gyorsítani a helyreállítást a csípőcsere után?

Általában a beteget a műtét után nappal át csípő artroplasztika vizsgálni, hogy eltávolítsák a varratokat, és hiányoznak a szövődmények, például a protézis vagy a fertőzés helyreállítása.

ízületek fájnak a futás után, mit kell tenni

Az első konzultációs látogatás után a páciensnek kétévente konzultálnia kell az orthopedistával, hogy legyen röntgen, és értékelje a protézis elhelyezkedését és kopását. Általában a protézist csak 25 év mérsékelt csípő artroplasztika után kell megváltoztatni, és a korai fiatalkorú betegeknél, akik intenzívebb tevékenységeket végeznek, megváltoztathatók.

Hip arthroplasztikai gyűjtemények A csípő artroplasztika néhány szövődménye lehet: Prosthesis fertőzés.

fájdalom a könyök ízületeiben