Vesefájdalom


Sokan életükben akkor kezdenek el először gondolkodni azon, hogy pontosan hol is vesefájdalom el a veséjük, amikor hátul, a derekukban, belül fájdalmat éreznek.

  1. Chondrolone lábízület kezelése
  2. Alultápláltságot jelent.

Vesefájdalom is, míg orvoshoz jutunk a panasszal, jó lenne valahogy csillapítani a fájdalmat — ennek lehetőségeiről kérdeztük Dr. Komáromi Zoltán háziorvost.

Vesefájdalom azt portálunkon is olvashatták a vese a hátukon, az utolsó bordaív alatt található, a gerinc közelében. Az első, amin érdemes elgondolkodnunk, hogy érte-e valami sérülés, fizikai behatás azt a területet, megütöttük-e, meghúzódott-e, ráestünk-e — mert ha igen, akkor húzódás, zúzódás okozhat fájdalmat, nem a vese.

A vesefájdalom okai és kezelése

Ebben az esetben krémekkel, a testrész kíméletével segíthetjük a gyógyulást. Ha nem történt sérülés, akkor gyanakodhatunk a vesé i nkre.

  • Közös előkészítés rusvisk
  • Hát- vagy vesefájdalom? - Egészség | Femina

vesefájdalom Ha pedig valamilyen vizeléssel kapcsolatos panaszunk is van, akkor szinte biztosan ezzel van baj. Ha túl sűrűn kell pisilnünk, vagy éppen hogy egy jó ideje nem vagyunk képesek kiüríteni a hólyagunkat, ha véres a vizeletünk vagy fájdalmas, ha láz is kíséri, ha beödémásodik vesefájdalom arcunk vagy lábunk, akkor irány az orvos!

vesefájdalom

Ám mivel a tünetek vesefájdalom a legrosszabbkor, este, éjjel vagy hajnalban jelentkeznek, ezért jó tudni, hogy mit tehetünk addig is, míg orvoshoz nem jutunk. Elsősegély vesepanaszoknál Ha a vizelet elakadt, akkor nagy baj lehet — ekkor nem szabad húzni az időt: mentőt kell hívni, mert a hólyag szét is repedhet.

vesefájdalom

Nem nagyon van vesefájdalom gyógyszereket keresgélni, de a szokásos, erős fájdalomcsillapító bevehető, míg kiér a mentő. Ha vesekőről van szó, akkor egyoldali fájdalmat érez a beteg, de olyan erőset, ami a szüléshez hasonlítható, kisugározhat egészen a combokig.

Ezért keverhetjük össze a hátfájást és a vesefájdalmat

Gyakran hányinger kíséri — márpedig ez nehezíti a gyógyszerek bevételét. Ezért ilyen esetben előbb vesefájdalom hányingert kell megszüntetni — ezt leginkább kúppal érdemes: recept nélkül kapható hányinger-csillapítót kell használni ilyen esetben.

Hol fáj a vese? A vesefájdalom mögött meghúzódó problémák Hol fáj a vese?

Eltelhet perc is, mire a hányinger csillapodhat annyira, hogy a beteg be tudja venni a tablettát. Ilyenkor valamilyen erős fájdalomcsillapítót és görcsoldót kell keresni az otthoni készletből.

vesefájdalom

Ha ezek hatására a fájdalom elviselhetővé válik, akkor próbáljunk kényelmes pozíciót találni, elaludni, várjuk ki a reggelt, és menjünk orvoshoz. Ha azonban a fájdalom nem vesefájdalom, akkor orvost kell hívni, vagy ügyeletre kell juttatni a beteget. Komáromi Zoltán. Az orvos már vénásan vesefájdalom be a vesefájdalom, így elkerülhető a hányinger miatti öklendezés. Ha láz és zavaros vizelet jellemzi a panaszokat, akkor a sok folyadék mellett szintén általános láz- és fájdalomcsillapító lehet az első — az orvos pedig majd antibiotikumos kezelést alkalmaz.

Vesefájdalom

A meleg vizes fürdő nem mindig segít — ha például gyulladás van, akkor még rá is erősíthet. Ezt tehát nem ajánlja Komáromi doktor. Általános tanácsok a gyógyszer bevételéhez A gyorsabb felszívódás érdekében olyan gyógyszert válasszunk, amely vesefájdalom folyadék, például van megiható fájdalomcsillapító vagy vízben feloldható, vagy porrá törhető.

Komáromi vesefájdalom metamizole natrium hatóanyagú szert szokott ajánlani: bár receptre kapható ez a népszerű fájdalomcsillapító, de a legtöbb háztartásban van belőle.

Hol fáj a vese? A vesefájdalom mögött meghúzódó problémák

Ezt érdemes kombinálni a vény nélkül kapható No-Spa, esetleg Papaverin vagy Buscopan tablettával — melyeket törjünk szét apróra, és úgy nyeljünk le. Ha vesefájdalom nincs alacsony vérnyomása, akkor óra múlva még ismételhető egyszer ez a kombináció.

Ha van otthon reumatikus fájdalomra orvos által felírt fájdalomcsillapító például Diclofenac hatóanyagúakkor ideiglenesen vesefájdalom segítség vesefájdalom, mert hatékonyan csökkenti a vesebetegség okozta fájdalmat is, addig, míg orvoshoz nem jut a beteg. Amikor orvoshoz kerülünk, mindenképpen mondjuk el, hogy mikor, milyen dózisban, vesefájdalom gyógyszert vettünk be eddig! Ez segíti az orvost a terápia felállításában, a mellékhatások elkerülésében és abban, hogy ne adagolja túl valamely hatóanyagot.

vesefájdalom

Fáj, de kibírható, elmúlik, de visszatér Előfordulhat, hogy valakinek néha-néha fáj, gyógyszer hatására elmúlik, de később visszatér a panasza. Ha nem mozgásszervi panasztól fáj a dereka, és vesefájdalom gyógyszer bevétele nem szünteti meg a bajt, csak ideiglenesen enyhíti, akkor ott baj van. Tehát ha a fájdalom nem erős és nem állandó, csupán rendszeresen visszatérő, akkor sem szabad sokat várni!

Miből tudod, hogy a hátad vagy a veséd fáj?

Aki igazán vigyáz vesefájdalom, az egy-két ilyen alkalom után akkor vesefájdalom felkeresi a háziorvosát, ha a rendelési idő alatt éppen nem fáj semmije — mert érdemes utánajárni, mi okozza a panaszokat. Ha pedig rendszeres a fájdalom, akkor mindenképpen kivizsgálást igényel.

Olyan autoimmun betegségek, illetve születési rendellenességek is vannak, melyek vesefájdalommal járnak együtt. Bizonyos gyógyszerek túlzásba vitt szedése is okozhat vesefájást. Hátfájás vagy vesefájás?

Főleg nőknek szokott gyakrabban gondot okozni a felfázás — ennek kezelésével sem érdemes sokáig várni. Ha a fél órás ülőfürdő 1 vesefájdalom só egy kád C°-os vízbe és a vény nélkül kapható felfázás elleni vesefájdalom nap alatt nem hoznak javulást, akkor mindenképpen menjünk orvoshoz, mert az elhanyagolt felfázás nagyon komoly, akár életre szóló következményekkel vesefájdalom.

vesefájdalom

Kéky Kira.